Arsenal FC logo Arsenal FC

Džek Vilšer - nova fudbalska zvezda u najavi

arsenalfc | 14 Novembar, 2008 16:25

 
 
Trenutno još uvek široj javnosti nepoznat, ali budite uvereni, ne još dugo.
16-godišnji Džek Vilšer na svakoj utakmici na kojoj dobije priliku da zaigra nastavlja da impresionira fudbalsku javnost svojim neustrašivim karakterom, zrelošću, čvrstinom i lucidnošću i niko ne sumnja da je Arsen Venger na sigurnom putu da stvori još jednog vanserijskog igrača.
Engleska fudbalska javnost je jako uzbuđena zbog toga, jer su dugo čekali da magični Arsen Venger nakon velikog broja talentovanih klinaca iz raznih zemalja, konačno svetu prezentuje i jedno takvo englesko fudbalsko "čudo od deteta", koje će u godinama koje dolaze predvoditi njihovu reprezentaciju do velikih dometa.
Za njegov igrački razvoj svakako ne treba da brinu, jer se dečko nalazi u ubedljivo najboljem klubu što se toga tiče i pod pažljivim vođstvom velikog trenerskog  maga koji se za razliku od drugih razmaženih velikih trenera, koji od svojih prebogatih vlasnika klubova samo naručuju gotove igrače, ne plaši da šansu ukaže jako mladim igračima i da ih istrpi koliko je potrebno.
 
Nakon još jednog impresivnog nastupa u pobedi svog tima nad Viganom u Karling kupu, engleske novinare, uzbuđene Džekovim potencijalom, je interesovalo mišljenje i viđenje njegove budućnosti od strane Arsena Vengera.
Na pitanje o poređenju sa sada već velikom fudbalskom zvezdom i kreatorom igre Arsenala, Seskom Fabregasom, koji je imao sličan razvojni put i već sa 16 godina dobio priliku da zaigra u prvom timu Arsenala, Francuz je odgovorio: "Oni su različiti tipovi igrača, jer je Džek više dribler, dok Sesk više dodaje. Džek je više tip koji menja pravac kretanja, dok Sesk ima brzu viziju. Možete ih zamisliti zajedno na terenu kako igraju sjajan fudbal. Mislim da Džek ima potencijal kao Sesk i da, kao on, ima karakter. Ne plaši se da uđe u duel, voli fizički kontakt i ničega se ne plaši. Uzima loptu bez obzira gde je i bez obzira protiv koga igra - to je normalno za njega. Naravno da mislim da mogu igrati zajedno jer Džek može da igra na krilu, ali i iza napadača. U stvari, mislim da može igrati bilo gde u veznom redu i napred."
 
Jack Wilshere - Remember the name!
 
 
 
 
 
 

Komentari

alexandar88

alexandar88 | 14/11/2008, 17:41

Venger zna taj posao gde ce pronaci te mlade talentovane igrace...Car je...:)

Re: Džek Vilšer - nova fudbalska zvezda u najavi

Milan Borovac | 14/11/2008, 21:16

a ništa čudno a Venger izvuče još po kojeg klinca......
Arsenal svake godine izbaci jednog mladog super talentovanog igrača

Arsenal

nstanacev | 15/11/2008, 01:45

nepratim fudbal pa ne mogu nesto reci , ali blog je dobro uradjen.

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb