Arsenal FC logo Arsenal FC

Arsenal bez Fabregasa četiri meseca

arsenalfc | 25 Decembar, 2008 19:37

Sesk Fabregas bi mogao odsustvovati sa terena i do 4 meseca, zbog povrede zadobijene u derbiju sa Liverpulom. Fabregas je nakon duela sa Ćabijem Alonsom pred sam kraj prvog poluvremena povredio ligamente kolena, nakon čega je napustio teren. Arsen Venger je odmah posle utakmice saopštio da bi Fabregas mogao pauzirati nekoliko nedelja, ali je nakon detaljnijih preglada utvrđeno da je povreda ozbiljnije prirode.

"Vesti su loše, jer se radi o delimičnom kidanju središnjeg ligamenta kolena, za čiji je oporavak potrebno 3 do 4 meseca. Računamo 4 meseca. Znamo da će on vredno raditi kako bi se vratio i ranije, ali ja računam 4 meseca. Sigurno je da će nam mnogo nedostajati. Moramo naći način da kompenzujemo njegov nedostatak na terenu. Siguran sam da se možemo nositi sa tim. Kada se vrati, mnogo će nam pomoći da izvučemo maksimum u završnici sezone." kazao je Venger.

On je naglasio da za ovu povredu ne treba nikoga kriviti, jer je start Alonsa bio uobičajen, te da se ovakve stvari dešavaju u fudbalu: "Start je bio fer i pošten, nemam problem sa tim. Mislim da nije bilo nikakve namere da se Fabregas povredi, bio je to nesrećan slučaj."

Koliko je Sesk skroman, iskren i pozitivan dečko vidi se i u njegovom viđenju cele situacije: "On je bio veoma zabrinut za mene. Zvao me je posle utakmice, slao mi poruke i ponovo me zvao pre nego što sam posetio doktora. To su stvari koje se nekad dese u fudbalu, a Ćabi je moj dobar prijatelj. Ovo je prva ozbiljnija povreda koju sam ikada imao u karijeri. Svi se povređuju, a sada je moj red. Moraću da čekam, prođem period oporavka i vratim se što je pre moguće." dodao je 21-godišnjak.

 

Komentari

Re: Arsenal bez Fabregasa četiri meseca

alisamaja | 18/01/2009, 11:40

jao bedak

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb